Koppeling met Netatmo buitensensor gerepareerd

Het Netatmo weerstation is te koppelen aan de ThermoSmart. Daardoor gebruikt de ThermoSmart de buitentemperatuur die door je eigen Netatmo buitenmodule gemeten wordt.


Netatmo heeft enige tijd geleden de API aangepast. Daardoor was het onmogelijk geworden om een nieuwe koppeling te maken tussen een ThermoSmart en een Netatmo weerstation. Bestaande koppelingen bleven gelukkig werken.


De koppeling tussen ThermoSmart en een Netatmo is nu gerepareerd. Als je een nieuwe koppeling wilt maken kan dat op de Connected pagina van de website.


Nog even voor de volledigheid, ik heb een extra binnenmodule van de Netatmo in de keuken geplaatst en die werkt prima in het netwerk en de Netatmo app.
Hallo Kodjo, De Netatmo is nu goed gekoppeld en de TS geeft de juiste (Netatmo) buitentemperatuur weer. Nu heb ik jouw recipes geprobeerd m.b.t. de openhaardfunctie (fireplace) via een IFTTT account, maar helaas werkt dit niet. Alles al geprobeerd, ook het verwijderen van de IFTTT koppelingen en opnieuw aanmelden, maar de TS reageert niet. Hopelijk kun je hier ook een oplossing voor vinden, want dit is wel een ideale manier om keuken en kamer op de gewenste temperatuur te houden, als de open haard brand. Gr. Gerard Beltman

Dus dit idee (bijna hetzelfde als idee in vorige reactie):

Met een simpele knop zomerstand in kunnen schakelen Waarbij display huidige en buitentemperatuur aangeeft. Nu alleen mogelijk door programma te pauzeren, waarbij alleen het "Huisje" op het display staat. Misschien al eerder geopperd op dit userforum, maar heb dit nog niet voorbij zien komen.

Is behalve uitgesteld ook onmogelijk?

Je kan de buitentemperatuur wel opvragen via de i knop maar je kan de buitentemperatuur niet continue laten laten zien.

Wat is niet mogelijk?

De buitentemperatuur weergeven op TS?

Bij de uitgestelde ideeën vond ik het volgende:

De keuze voor meer dan 1 informatie item ( is wel mooi minimalistisch) geeft de vrijheid om meer te doen met het display. Zie bijlage als voorbeeld

Ik zie geen bijlage, maar het is wel wat ik bedoel.

Nee, dat is niet mogelijk.

De gegevens van de Netatmo zijn nergens te zien, zonder PC/smartphone, dit itt de meer traditionele weerstations.

Is het mogelijk om de buitentemp (evt. samen met binnentemp) op de TS weer te geven?

(zonder op de "i" te hoeven drukken)

Ik zit er aan te denken een Netatmo NWS aan te schaffen.

Wat me nu nog tegen houdt is dat me totaal niet duidelijk is of de Netatmo geschikt is voor Homekit...

Veel tegenstrijdige info: op Homekit site staat de NWS op de site "producten die werken met Homekit" maar bij het product staat geen Homekit logo en wordt niets vermeld betreffende Homekit.

Zijn er nog plannen voor de TS met Homekit?

Top, ben blij dat het goed werkt!

Klopt helemaal Kodjo. De buitentemperatuur van de Netatmo wordt nu op het portaal en als je op de i knop van de thermosmart drukt goed weergegeven.


Het kan even duren voordat de Netatmo temperatuur ook op de TS goed wordt weergegeven. Op de app heb je inderdaad sneller de Netatmo temperatuur.

Ik heb net de netatmo gekoppeld met de Thermosmart, en op het portaal zie ik nu de buiten temperatuur van de netatmo. Maar als ik op de i van de thermosmart druk zie ik een andere buitentemperatuur, waarschijnlijk die op basis van je locatie.

Ja! Eindelijk werkt het weer. Je kan het beste je huidige verbinding verwijderen via de portal, tabblad "Instellingen". Daarna kan je de verbinding opnieuw tot stand brengen via http://www.thermosmart.nl/product/netatmo/

Werkt dit inmiddels??

(nog geen TS en geen Netatmo....maar wellicht later wel, wanneer e.e.a. wekt)

Heeft iemand  de koppeling al weer aan het werk?