Koppeling met Netatmo buitensensor gerepareerd

Het Netatmo weerstation is te koppelen aan de ThermoSmart. Daardoor gebruikt de ThermoSmart de buitentemperatuur die door je eigen Netatmo buitenmodule gemeten wordt.


Netatmo heeft enige tijd geleden de API aangepast. Daardoor was het onmogelijk geworden om een nieuwe koppeling te maken tussen een ThermoSmart en een Netatmo weerstation. Bestaande koppelingen bleven gelukkig werken.


De koppeling tussen ThermoSmart en een Netatmo is nu gerepareerd. Als je een nieuwe koppeling wilt maken kan dat op de Connected pagina van de website.


Ik heb ook hier precies hetzelfde probleem. Netatmo geeft andere waarde aan dan de Thermosmart.

Lijkt iets in de koppeling tussen Netatmo en Thermosmart niet goed te gaan.


1 person likes this

Hallo Kodjo,

Na het maken van een nieuwe koppeling met mijn Netatmo weerstation, geeft de Thermosmart nog steeds niet de buitentemperatuur van de  Netatmo weer. Niet op de Thermosmart zelf, maar ook niet in de App of op de PC.

Groeten

Gerard

Heeft iemand  de koppeling al weer aan het werk?

De gegevens van de Netatmo zijn nergens te zien, zonder PC/smartphone, dit itt de meer traditionele weerstations.

Is het mogelijk om de buitentemp (evt. samen met binnentemp) op de TS weer te geven?

(zonder op de "i" te hoeven drukken)

Werkt dit inmiddels??

(nog geen TS en geen Netatmo....maar wellicht later wel, wanneer e.e.a. wekt)

Ja! Eindelijk werkt het weer. Je kan het beste je huidige verbinding verwijderen via de portal, tabblad "Instellingen". Daarna kan je de verbinding opnieuw tot stand brengen via http://www.thermosmart.nl/product/netatmo/

Nee, dat is niet mogelijk.

Ik heb net de netatmo gekoppeld met de Thermosmart, en op het portaal zie ik nu de buiten temperatuur van de netatmo. Maar als ik op de i van de thermosmart druk zie ik een andere buitentemperatuur, waarschijnlijk die op basis van je locatie.

Het kan even duren voordat de Netatmo temperatuur ook op de TS goed wordt weergegeven. Op de app heb je inderdaad sneller de Netatmo temperatuur.

Wat is niet mogelijk?

De buitentemperatuur weergeven op TS?

Bij de uitgestelde ideeën vond ik het volgende:

De keuze voor meer dan 1 informatie item ( is wel mooi minimalistisch) geeft de vrijheid om meer te doen met het display. Zie bijlage als voorbeeld

Ik zie geen bijlage, maar het is wel wat ik bedoel.

Je kan de buitentemperatuur wel opvragen via de i knop maar je kan de buitentemperatuur niet continue laten laten zien.

Dus dit idee (bijna hetzelfde als idee in vorige reactie):

Met een simpele knop zomerstand in kunnen schakelen Waarbij display huidige en buitentemperatuur aangeeft. Nu alleen mogelijk door programma te pauzeren, waarbij alleen het "Huisje" op het display staat. Misschien al eerder geopperd op dit userforum, maar heb dit nog niet voorbij zien komen.

Is behalve uitgesteld ook onmogelijk?

Ik zie nu ook dat dit bij mij niet meer werkt. Op dit moment geeft mijn netatmo buiten sensor 6.4 aan terwijl de Thermosmart 7 aan geeft. Dit heeft in het verleden wel gewerkt!

Hallo Kodjo, De Netatmo is nu goed gekoppeld en de TS geeft de juiste (Netatmo) buitentemperatuur weer. Nu heb ik jouw recipes geprobeerd m.b.t. de openhaardfunctie (fireplace) via een IFTTT account, maar helaas werkt dit niet. Alles al geprobeerd, ook het verwijderen van de IFTTT koppelingen en opnieuw aanmelden, maar de TS reageert niet. Hopelijk kun je hier ook een oplossing voor vinden, want dit is wel een ideale manier om keuken en kamer op de gewenste temperatuur te houden, als de open haard brand. Gr. Gerard Beltman