Mocht internet onverwachts uitvallen, of als de ThermoSmart offline raakt, dan blijft de ThermoSmart draaien op de meest recent ontvangen instellingen. Het programma en de reeds geprogrammeerde uitzonderingen worden gewoon uitgevoerd. Bovendien kan de temperatuur nog steeds worden aangepast op de woonkamerthermostaat van ThermoSmart. Dit kan via de touchknoppen. Zie hiervoor: Handleiding touchknoppen

Zodra de ThermoSmart via wifi weer data kan ontvangen, kunnen de instellingen weer op afstand worden ingezien, aangepast, gepauzeerd of opnieuw worden gestart.

Let op: Als je de ThermoSmart stroomloos maakt dan gaat altijd het aanwezige programma verloren. Pas als de internet verbinding terug is zal het programma weer van de server opgehaald worden.