Als het niet lukt je ThermoSmart online te krijgen, dan kun je het beste vanaf de basis alle stappen nog eens doornemen, zodat je geen essentiële informatie kunt overslaan.

Controleer als eerste je routerinstellingen: Deze moet als volgt staan ingesteld:

1. De router moet in ieder geval wifi-b/g ondersteunen. Zet je modem bij voorkeur op wifi-b/g of wifi-b/g/n.Alleen 2,4 ghz netwerken worden ondersteund! Een netwerk wat tegelijkertijd op zowel 2,4 ghz als 5 ghz uitzend, wordt ook niet gevonden.De meeste routers kunnen op zowel 2,4 ghz als 5 ghz apart uitzenden met twee unieke netwerknamen. Als dat nog niet het geval is, geef je netwerken dan verschillende namen.
  2. Kies een vast kanaal (channel), laat de modem dus niet automatisch een kanaal kiezen. Mocht je wel een vast kanaal hebben gekozen en er zijn veel netwerken in je omgeving, dan kan het zijn dat het gekozen kanaal te zwak is en door de omgeving wordt weggedrukt. Probeer daarom ook andere vaste kanalen om te kijken waar de sterkste verbinding zit. Kies bij voorkeur niet voor kanaal 12 of 13 omdat deze nog wel eens kunnen storen.
  3. Op de router (of elders in het netwerk) moet een DHCP server actief zijn.
  4. Gebruik alleen WPA2 (dus niet de combinatiemodus WPA/WPA2)
  5. Kies voor WPA2 met PSK als beveiliging en AES (geen AES+TKIP) encryptie.

Als je router correct staat ingesteld, kun je volgens onderstaande stappen je ThermoSmart verbinden met je netwerk:

1. Heeft je computer zowel bedraad internet als Wifi? Trek dan eerst de netwerkkabel uit je computer.
  2. Maak je ThermoSmart 1 minuut stroomloos door deze uit de houder te halen.
  3. Na het terugplaatsen in de houder druk je eerst 3 seconden op de reset knop onder op de Thermosmart.
  4. Op het beeldscherm verschijnt nu wifi met een treurig gezichtje. Daarna:
  5. Je iPad/laptop/PC verbinden met wifi-netwerk "Thermosmart"
  6. Als stap 5 helemaal is afgerond, surf dan met een browser (Safari, Chrome of Firefox) naar het het IP-adres:http://169.254.1.1 (intypen in de adresbalk, dus niet pingen of via een zoekmachine)
  7. Daar kun je scannen naar je netwerk. Als er een password van je eigen netwerk nodig is, wordt je daar vanzelf om gevraagd. Let er op dat deze hoofdlettergevoelig Als je telefoon/laptop waarmee je de installatie uitvoert zo staat ingesteld dat deze automatisch met een hoofdletter begint, terwijl je ww met een kleine letter begint, dan gaat het dus fout. Helaas krijg je dan geen foutmelding, maar je ThermoSmart komt niet online.
  8. Tot slot je iPad/laptop/PC weer verbinden met je thuisnetwerk.

Op welke punten kun je vastlopen:

Op het scherm van de ThermoSmart staat "Password :-(

Als je de melding password krijgt te zien, betekent dat dat er bij het verbinden van je netwerk iets fout is gegaan met de invoer van je password of dat je de beveiliging in je routerinstellingen niet goed hebt staan. Het kan zijn dat je b.v. bent vastgelopen op de hoofdlettergevoeligheid. Let op: het groene vinkje na het invoeren van je wachtwoord kan verwarrend werken. Dit is alleen een bevestiging dat je een wachtwoord hebt ingevoerd. Pas daarna worden het wachtwoord en de ingestelde beveiliging op juistheid gecontroleerd! Controleer daarom het volgende:

1. Heb je als beveiliging WPA2 ingesteld? Dit is een veilige encriptie en is nodig voor een goede werking met de ThermoSmart.
  2. Zitten er in het Wifi wachtwoord gekke leestekens als @#$%^&? Dat gaat soms niet goed.
  3. Let op het juiste gebruik van hoofd- en kleine letters. Als je device zo staat ingesteld dat er automatisch met een hoofdletter wordt begonnen, terwijl je wachtwoord met een kleine letter start, dan gaat het dus ook fout.

Als op het scherm van de ThermoSmart staat "Password :-(" dan moet je opnieuw beginnen met de procedure. Druk 3 seconden op de resetknop onderop de ThermoSmart. Op het scherm zal weer “Wifi :-(” getoond worden. De rest van de procedure hier volgen.

De statusled blijft wit knipperen

De verbinding met je wifinetwerk is niet goed gemaakt. Als de LED blijft knipperen, controleer dan of de ThermoSmart een IP adres gekregen heeft. Druk hiervoor KORT op de reset knop onderop de ThermoSmart. daarna wordt de naam van je netwerk en een IP getoond. Als het IP adres 169.254.1.1 is dan is dit adres niet goed.

Waarschijnlijk is je netwerk ingesteld op “n” terwijl de ThermoSmart minimaal een “b/g” of “b/g/n” netwerk nodig heeft. Corrigeer dit in je router.

Als je het netwerk op”b/g” of “b/g/n” hebt ingesteld, druk dan 3 seconden op de resetknop onderop de ThermoSmart. Op het scherm zal weer “wifi :-(” getoond worden. Je kunt nu de verbinding opnieuw tot stand brengen.

Soms is een van onderstaande punten er de oorzaak van dat de thermostaat niet online komt:

1. Sommige routers ondersteunen alleen de veiligste methode WPA2. Verander daarom de instelling in je modem van WPA/WPA2 naar enkel WPA2;
  2. als je een 2,4gHz en een 5gHz netwerk hebt, geef die dan 2 verschillende namen;
  3. Gebruik geen 40Mhz bandbreedte voor je 2,4gHz netwerk omdat dit alleen onder de "n" standaard kan. De "n" standaard wordt niet door ThermoSmart ondersteund. Zorg dus dat je alleen 20Mhz gebruikt.

Uiteindelijk zijn er 3 oorzaken waardoor er geen wifi-verbinding tot stand komt:

1. Niet het juiste wachtwoord van je eigen netwerk ingevoerd bij het maken van de wifi verbinding. Meestal heb je in dit geval het wachtwoord van je wifi netwerk verkeerd ingegeven. Let bij het ingeven van je wachtwoord op Hoofd- en kleine letters.
  2. Een router waar de ThermoSmart moeite mee heeft of een deze niet op de juiste manier ingesteld.Onderaan deze pagina vind je bijzonderheden m.b.t. tot een aantal routers. In deze link vind je de juiste modeminstellingen voor een goede werking van de ThermoSmart: Modeminstellingen
  3. Geen vast kanaal ingesteld op je router. De ThermoSmart heeft een vast kanaal nodig (bij voorkeur niet 12 of 13, deze willen nog wel een storing geven).

Voor een goede wifi verbinding is het belangrijk dat je modem als volgt staat ingesteld:

1. De router moet in ieder geval wifi-b/g ondersteunen. Zet je modem bij voorkeur op wifi-b/g of wifi-b/g/n.
  2. Kies een vast kanaal (channel), laat de modem dus niet automatisch een kanaal kiezen. Mocht je wel een vast kanaal hebben gekozen en er zijn veel netwerken in je omgeving, dan kan het zijn dat het gekozen kanaal te zwak is en door de omgeving wordt weggedrukt. Probeer daarom ook andere vaste kanalen om te kijken waar de sterkste verbinding zit.
  3. Op de router (of elders in het netwerk) moet een DHCP server actief zijn.
  4. Gebruik, in plaats van de combinatie modus WPA/WPA2 alleen WPA2.
  5. Gebruik PSK (Pre-Shared Key) voor de encryptie.
  6. Kies een router wachtwoord zonder leestekens. In combinatie met sommige routers blijkt de ThermoSmart hier niet mee overweg te kunnen.

Zie ook de info in deze link: Modeminstellingen

ThermoSmart en diverse modems